Medemblik Actueel.

Foto: Erik de Ruijter
Motorsport

Rob Hartog kan goede trainingen niet omzetten in WK-punten op Misano

ABBEKERK – Na de sterke trainingsdagen had Rob Hartog op iets meer gehoopt dan de achttiende plaats in de World Supersport race op Misano. De verschillen in de wedstrijd waren echter klein richting de punten. Overall heeft Team Hartog – Against Cancer een goed gevoel overgehouden aan het weekend en dat nemen zij mee naar de komende races.

Rob Hartog kon met vertrouwen beginnen aan de zevende World Supersport race van het seizoen in Misano. De trainingen waren namelijk erg goed verlopen voor de coureur uit Abbekerk. Hartog zat duidelijk beter in zijn ritme dan in de voorgaande weekenden en ondanks dat er een aantal snelle Italiaanse wildcardrijders aan de start stonden wist Hartog zich als achttiende te kwalificeren voor de wedstrijd. Ook in de warm-up van zondagmorgen ging het goed voor de Kawasaki-coureur, want toen was hij zelfs nog sneller in de kwalificatie en het gat naar de kop was slechts 1,3 seconde.

Hartog behield zijn gridpositie na de start. In de beginfase maakt Hartog deel uit van de grote tweede groep die vecht voor een top-tien positie. Halverwege wordt het een groep van acht coureurs waarbij plaats dertien het hoogst haalbare is. Het lukte Hartog niet om hetzelfde tempo te rijden als in de trainingen. Later in de race valt de groep verder uit elkaar en blijft Hartog met twee rijders over in de strijd voor de zeventiende positie. Hartog weet twee ronden voor het einde af te rekenen met Kyle Smith, maar komt net iets te kort om Filippo Filigni te pakken en finisht vlak achter de Italiaan op plaats achttien in Misano.

Commentaar Rob:‘Ik had op iets meer gehoopt in de race. Het lukte mij niet om het tempo van de trainingen te rijden en dat is wel jammer. Er was weinig grip en mijn ritme lag niet hoog genoeg. Al scheelde het niet veel, want ik zat niet ver van de groep voor P13. Kleine kanttekening is wel dat er zes wildcardrijders voor ons zijn geëindigd. We hebben het dus van de vaste rijders niet slecht gedaan, maar daar koop je niets voor. Over het hele weekend gezien hebben we wel een stap gemaakt en dat goede gevoel nemen we naar de volgende wedstrijden!’

Nu gaat Team Hartog – Against Cancer zich opmaken voor TT van Assen. Hartog gaat van start onder Team NL in de nieuwe Tourist Trophy Nations Cup. Naast dat er gereden individueel gestreden wordt voor de overwinning in de 600cc en 1000cc klasse, zit er ook een landenwedstrijd vast aan het evenement. Vrijdag staan er twee kwalificaties op het programma en de wedstrijd begint zaterdagmiddag om 17:30 uur met een spectaculaire Le Mans start.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook