Corona update gemeente Medemblik, scherpe daling zet door.

MEDEMBLIK – In de gemeente Medemblik lijkt nu eindelijk de definitieve daling van het aantal met Covid-19 besmette inwoners door te zetten. De afgelopen 24 uur werden er 5 inwoners positief getest, waren er geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames.

De afgelopen week zijn er 53 mensen positief getest in de gemeente Medemblik. Relatief gezien zijn dat er 117.5 per 100.000 inwoners. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. Er zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn overleden in de afgelopen 7 dagen.

Landelijk kwamen er de afgelopen 24 uur 4.494 positief geteste mensen bij, daalde het aantal besmettelijke mensen naar 145.656 en het reproductiegetal blijft met 0,95 onder de 1 waardoor de mogelijke verdere aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen door kunnen gaan.

Er zijn in Nederland nu 7.309.350 prikken gezet, in Nederland krijgen nu elke minuut 186 mensen een vaccinatie toegediend, dat kan de eerste prik zijn of de tweede prik. De GGD NHN gaat het aantal prikken met 70.000 per week opvoeren, en landelijk is het de bedoeling dat er wekelijks 2 miljoen mensen een vaccinatie krijgen toegediend.

Reageren via facebook