11.6 C
Medemblik
15 juli 2020 08:07
Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock

Weerbericht Medemblik: bewolkt maar kans op neerslag is klein

MEDEMBLIK – Een kleinschalig lagedrukgebied boven de oostelijke Noordzee beweegt noordwaarts, een trog ten noordwesten van ons land trekt eveneens noord- tot noordwestwaarts. De aangevoerde lucht is polair en wordt steeds continentaler van karakter. Een dieper lagedrukgebied boven Zuidwest-Engeland beweegt naar Frankrijk, waar het meerdere kernen krijgt.

Vandaag is het overwegend bewolkt waarbij de kans op neerslag vrijwel nihil is. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 7 bij een matige oost/zuidoostelijke wind. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik tot iets boven het vriespunt.

Vrijdag ook veel bewolking en ook dan is de kans op neerslag vrijwel nihil wel is het met 6 graden in de middag iets frisser dan vandaag. De wind draait van zuidoost naar noordoost en neemt af naar zwak tot matig. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik maar amper door de aanwezige bewolking.

Het weekend verloopt wisselvallig, de wind draait weer naar het zuidwesten en voert iets warmere lucht, maar ook vochtige lucht met zich mee waaruit buien gaan vallen. Overdag op zaterdag 6 graden en op zondag 7 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?