17.7 C
Medemblik
14 juli 2020 17:15
Medemblik Actueel.

Gerald Broedersz stopt na jarenlange trouwe dienst in Strandvogels 1, waarvan vele jaren als aanvoerder (Foto: v.v. Strandvogels)

Forse aderlating v.v Strandvogels, de Broedersz broers vertrekken.

ONDERDIJK – Ze zullen met node gemist gaan worden, Gerald Broedersz en zijn broer Bryan Broedersz. De één stopt, Gerald, en de ander maakt de overstap naar SEW Nibbixwoud.

Gerald Broedersz; el capitano hangt zijn voetbalschoenen op 33-jarige leeftijd aan de wilgen. Echte Onderdijker en al jaren aanvoerder van de Vogels. Mocht in zijn laatste seizoen helaas niet het genoegen smaken om net als in het seizoen 2011-2012 te promoveren naar de 3e klasse (toen ook al als aanvoerder!). Speelde in het seizoen 2008-2009 een jaartje op vreemde bodem voor AVV Andijk maar keerde daarna terug bij Strandvogels. Was in de afgelopen tien seizoenen een vaste waarde op het middenveld en vooral befaamd om zijn doelpunten van grote afstand. Strandvogels zal in hem een stabiele factor op het middenveld gaan missen.

Bryan Broedersz; “broertje van” die zijn geluk gaat beproeven bij SEW in Nibbixwoud. Net als zijn broer al jaren een vaste waarde bij Strandvogels, meestal als middenvelder maar werd af en toe ook ingezet als aanvaller. Kroonde zich in zijn (voorlopig) laatste jaar bij de Vogels tot topscoorder met 17 competitietreffers. Het bestuur van Strandvogels wenst hem veel succes bij SEW maar hopen natuurlijk toch stiekem dat hij terugkeert op het oude vertrouwde nest.

Maar niet alleen de Broedersz broers vertrekken, ook Martijn, Tinus/Tini, Weel gaat v.v. Strandvogels verlaten. De Japser Cilissen van Strandvogels of voor de oudere lezers de Fred Grim van Strandvogels. Oftewel een doelman waar je altijd op kon rekenen maar die zelden speelde. Kweekte in al die jaren bij Strandvogels daardoor wat zitvlees maar was altijd bereid om in te vallen of de eerste keeper in te schieten en/of te steunen.

En Tom Glim gaat na 1 seizoen v.v. Strandvogels weer terug naar zijn oude nest bij FC Medemblik. Ondanks dat hij niet altijd een basisplek had heeft hij toch vrijwel alle wedstrijden meegespeeld en had bijna een prominente plek in de geschiedenis van de voetbalclub uit Onderdijk gekregen toen hij twee doelpunten tegen Ilpendam maakte maar helaas voor Strandvogels won Ilpendam de wedstrijd en promovereerde naar de 3e klasse.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?