Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Fotoreportage: Terugkijken op jubileumweekend Stoommachinemuseum Medemblik

MEDEMBLIK – Op zaterdag 15 en zondag 16 juni memoreerde het Stoommachinemuseum dat het 250 jaar geleden is dat de Schotse ingenieur James Watt het patent op zijn condensor kreeg, waarmee hij de stoommachine aanzienlijk verbeterde. Ook vierende zij het 150-jarig bestaan van stoomgemaal ‘Vier Noorder Koggen’, dat sinds 1985 onderdak biedt aan het Stoommachinemuseum.

Stoomsleper ss Adelaar kwam ook richting het museum opgestoomd om daar zaterdag af te meren aan de museumsteiger in het IJsselmeer. Zowel zaterdag als zondag maakte de stoomsleper met een Triple expansie stoommachine uit 1925 rondvaarten over het IJsselmeer van ongeveer 30 minuten.

Straattheater Abacus bracht zaterdag de wonderlijke ‘Steamroadsters’ een stukje unieke improvisatietheater. Spelers, hoog op hun mechanisch ‘beest’, showenden de spectaculaire acts. Zuchtend en knarsend zette het gevaarte zich in beweging, dreigend gerommel klonk uit de buik van de dampende machine! Gedurende de dag waren er diverse optredens en konden bezoekers tussendoor de bizarre machines, een mix van techniek en fantasie, bekijken.

De Compagniezangers uit Medemblik verzorgden zondag muzikale optredens en brachtten hun zeemansliederen ten gehore.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook