10.8 C
Medemblik
26 oktober 2020 20:25
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Zware domper Turnvereniging GTS, mogelijk toch dakloos na 11 juli

STEDE BROEC – Opnieuw moet Gymnastiek – en Turnvereniging Stede Broec (GTS) een teleurstelling incasseren. Op 25 april 2019 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin het college werd opgedragen om de mogelijkheden te onderzoeken om het huidige complex  van GTS aan te kopen. Gisteren (dinsdag 11 juni) werd bekend dat het college de raad gaat voorstellen niet tot aankoop van ons complex over te gaan.  Dat is voor ons een enorme teleurstelling.

Marja Heerdt, voorzitter van GTS zegt in een eerste reactie tegen Medemblik Actueel: “De motie om alles in het werk te stellen om het complex te kopen is unaniem door de raad, en dus door alle politieke partijen, aangenomen. Daar waren we ontzettend blij mee. Alle neuzen stonden dezelfde kant op. Dat gaf ons hoop. We durfden weer voorzichtig vooruit te denken en te geloven in een goede afloop. Het huidige voorstel van het college waarin ons voortbestaan weer op de tocht komt te staan, is keihard bij ons binnen gekomen. Het zorgt opnieuw voor veel onrust bij de trainers, leden en bestuur. Onze hoop is nu gevestigd op de gemeenteraad. Die moet op 11 juli een besluit nemen over het collegevoorstel en dus over onze toekomst. Het zou fantastisch zijn als de raadsleden er voor kiezen ons te helpen, zodat we kunnen blijven bestaan. Het zou vreselijk zijn als het nu toch nog mis gaat”.

In zijn voorstel stelt het college als alternatief dat het mogelijk is GTS onder te brengen in bestaande (gemeentelijke) accommodaties. “Dat is niet juist. Die mogelijkheid is namelijk uitvoerig door ons onderzocht. Helaas konden we maar tot een conclusie komen, namelijk dat dat niet kan. Voor slechts 35% van ons huidige lesaanbod is plaats in de bestaande accommodaties ”, besluit Heerdt.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook