Medemblik Actueel.

Bedrijven

Deen, Dekamarkt en de Spar stoppen verkoop konijnenvlees

MEDEMBLIK – Eén supermarkt blijft gewoon Chinese kooikonijnen verkopen: de Limburgse Jan Linders. Chinese kooikonijnen worden volgens Wakker Dier onder hele slechte omstandigheden gefokt. In 2015 was Boni de enige die geen konijn verkocht. Nu sluiten zich Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Spar en Vomar hierbij aan. Aldi en Plus zijn dat volgend jaar van plan, zegt Wakker Dier.

Acht Nederlandse supermarkten stoppen nu of binnenkort met het verkopen van konijnenvlees. Dat heeft de dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier vastgesteld, die het kerstassortiment van achttien supermarktketens heeft uitgeplozen.

Konijn komt vooral op kerstmenu’s voor. De acht supermartken die de verkoop van het vlees in de ban doen, doen dat omdat de konijnen onder ellendige omstandigheden leven en worden geslacht.

Ruimere kooien

Wakker Dier bracht vorig jaar een rapport uit over de ellende van de konijnen in de vee-industrie. Niet alleen zijn er nu acht gestopt met konijnenvlees, zes andere supers hebben in ieder geval gekozen voor konijnen die het iets minder beroerd hebben gehad, door een leven in ruimere kooien. Het gaat hier om konijnen uit Nederland, die niet alleen wat meer ruimte hebben gehad, maar ook wat meer aandacht, meldt NH

Reageren via facebook