Medemblik Actueel.

Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Weerberichten

Weerbericht Medemblik – zonnige momenten, vanmiddag buienkans

MEDEMBLIK – Kent u het gezegde ‘Van dik hout zaagt men planken’?, daar leek het afgelopen nacht wel op namelijk. Het front dat vanuit Frankrijk over Noord-Holland trok zorgde in heel Noord-Holland voor veel overlast. Grote hoeveelheden regenwater kwam er naar beneden, zo viel er in de regio Alkmaar lokaal tot 40mm, de regio Amsterdam 33mm, in Westfriesland viel het gezien de grote hoeveelheden elders nog mee, met 17 tot 19mm regenwater, ook viel er hagel met een diameter van enkel centimeters.

Wel is er veel schade te noteren aan boven, tientallen bomen moesten het ontgelden, ontworteld door de zware windvlagen die lokaal de 95km/u  haalden, zoals bijvoorbeeld in Nieuwe Niedorp en de omgeving van NIeuwe Niedorp waar een groot aantal bomen het noodweer niet hebben overleefd.

Vandaag ziet het er allemaal wat vriendelijker uit, er zijn soms wat opklaringen en krijgen wij vooral in de middag de zon nog te zien, maar de temperatuur blijft wel steken bij een graad of 16, ruim onder normaal voor begin juni. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, soms vrij krachtig van kracht, 4 á 5Bft.

Vrijdag wordt het weer een stuk warmer met gemiddeld 24 graden in de middag maar er waait wel een stevige wind uit het zuiden/zuidoosten en gaan er in de middag stapelwolken ontstaan die kunnen uitgroeien tot (onweers)buien, waarvan sommige weer stevig kunnen uitpakken.

Zaterdag lijkt het wel herfst, veel wind, zeker bij ons kan het even krachtig gaan waaien, 7Bft, en met de bomen vol in blad kunnen er gevaarlijke omstandigheden ontstaan. De temperatuur loopt op naar 16 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp