6.3 C
Medemblik
26 februari 2021 06:27
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: bewolkt, buien maar ook soms zonneschijn

MEDEMBLIK – De eerste dagen voert een zuidwest- tot west stroming zachte lucht aan en leveren frontpassages dagelijks regen van betekenis op. Halverwege volgende week, rond woensdag 5 februari, wordt de stroming tijdelijk meer noordwestelijk aan de flank van een opbouwende Atlantische hoogterug en wordt er polaire lucht aangevoerd. Op de langere termijn vlakt de rug weer af en wordt de stroming opnieuw westelijk met een tamelijk noordelijke straalstroom en hoge druk ten zuid(oost)en van onze omgeving.

Voor vandaag houdt dit in dat wij te maken krijgen met veel bewolking maar de zon zal ook af en toe te zien zijn, uit de bewolking kan soms wat neerslag vallen mogelijk in de vorm van hagel. In de middag trekken de buien onze regio uit en gaat het meer en meer opklaren. De wind waait uit het westen en is matig tot vrij krachtig, maar boven open land en water krachtig. De middagtemperatuur schommelt rond de 6 graden en daalt in de nacht naar donderdag naar 5 graden.

Na vandaag is donderdag een dag met in de ochtend een stevige wind en soms wat zonneschijn. Gedurende dag vallen er enkele buien, maar met de naar het zuiden draaiende wind wordt warme lucht onze kant opgevoerd en dat gaan we duidelijk merken, donderdagmiddag loopt de temperatuur op naar een graad of 10, lokaal 11 graden.

Vrijdag t/m maandag blijft het te warm voor de tijd van het jaar met overdag 11 á 12 graden en in de nachten rond de 8 graden, valt er elke dag wel bui en is de wind overwegend vrij krachtig en waait uit het zuidwesten.

Reageren via facebook