Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – Grijze start, later meer zon

MEDEMBLIK – Een herhaling van zetten maar dan niet met de regen erbij, met andere woorden, het weer is een copy van donderdag. De dag start met veel bewolking maar dit gaat grotendeels oplossen en komt ook de zon tevoorschijn. De wind waait uit het westen/zuidwesten en is matig van kracht en met deze wind wordt ook warme lucht naar onze regio gevoerd. Vandaag zullen we de 20 graden net niet gaan halen, met 18 á 19 graden is het ook prima te doen.

Het weekend verloopt wel warm, zaterdag al boven de 20 graden met 21 á 22 graden, een zwakke tot matige westelijke/zuidelijke wind. Het is gedeeltelijk bewolkt waardoor de UV-index zal oplopen naar 5 á 6 zodat bescherming van de huid nodig is om niet te verbranden.

Zondag is het zomer.. Het wordt ook bij ons warm, de middagtemperatuur loopt lokaal op naar 27 mogelijk 28 graden en uit de wind in de zon tikt de meter misschien wel de 30 graden aan. De wind waait uit het zuiden en het is vrij zonnig zodat de UV-index op 6 uitkomt en bescherming van de blote huis noodzakelijk is.

Zondagavond komen er vanuit het zuiden (onweers)buien opzetten maar of die ons bereiken is nog de vraag, mogelijk trekken ze net onderons door richting het noordoosten. De zondagnacht verloopt wel zwoel met 15 á 16 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook