12.4 C
Medemblik
15 juli 2020 03:44
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Ondernemersfonds Medemblik en gemeente ondertekenen nieuwe overeenkomst

MEDEMBLIK – Op 29 mei 2019 ondertekenden de bestuurders van Ondernemersfonds Medemblik en wethouder Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik een nieuwe overeenkomst. Het fonds heeft nu een grootte van ongeveer € 100.000 per jaar voor de stimulering van de lokale economie. Vanwege die uitbreiding is er een nieuw meerjarenplan en is de bestaande overeenkomst aangepast.

Projecten waar een grotere groep ondernemers of een branche in de gemeente van profiteert kunnen een aanvraag doen bij het fonds. Voorbeelden van projecten die een bijdrage kunnen aanvragen zijn de aanleg van glasvezel, camerabewaking op een industrieterrein of het aankleden van een winkelstraat of centrum.

Ramon Stoffer, voorzitter van het Ondernemersfonds Medemblik, is blij. “Dat wat al eerder is ingezet, krijgt nu een prachtig vervolg. Als ondernemers kunnen we nu mooie dingen doen en die ook samen doen. Bovendien lost het het probleem van de ‘free riders’ op.” Wethouder Harry Nederpelt vult aan: “De afgelopen jaren heeft het Ondernemersfonds al laten zien dat het een meerwaarde heeft. Met een grotere bijdrage, die is opgehaald door de ozb op niet-woningen, krijgen goede projecten om de lokale economie te stimuleren nu een mooie basis.”

Wat is een ondernemersfonds?

Een ondernemersfonds is geen fonds voor individuele ondernemers, wel voor ondernemers die collectief iets willen doen. Je kunt een ondernemersfonds het beste omschrijven als een Stimuleringspot voor lokale economie. De aanvragen voor een bijdrage aan een project dienen mogelijkheden te creëren voor een grotere groep ondernemers of een branche. Ondernemers met een goed idee waarmee ze de lokale economie stimuleren zouden een aanvraag kunnen doen. Kijk voor meer info op www.ofmedemblik.nl/ondernemersfonds

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?