14.3 C
Medemblik
26 september 2020 14:02
Medemblik Actueel.

Medemblik pakt kinderarmoede stevig aan

MEDEMBLIK – Gemeente Medemblik pakt kinderarmoede stevig aan. Er zijn verschillende maatregelen in het leven geroepen die kinderarmoede bestrijden. Het doel is dat in 2021 het gebruik van kindregelingen is verdubbeld. Daarmee hoopt de gemeente dat ieder kind gelijke kansen heeft op het gebied van ontwikkeling en toekomstperspectief.

In 2017 en 2018 zijn verschillende acties uitgevoerd. Zo is er een Geldkrant verschenen, waarin bewoners over alle regelingen zijn geïnformeerd. Het kindpakket voor 0 tot 4 jarigen is uitgebreid en er wordt meer samengewerkt met het Jeugdsportfonds, Leergeld en Sportservice om meer gezinnen te bereiken. Voor 2019 staat een meerjarig scholenproject op de planning om kinderarmoede vroegtijdig te signaleren, vrijwilligers te betrekken bij de bestrijding en het bereik van de regelingen te vergroten.

153.000 euro

De Rijksoverheid stelt vanaf 2017 jaarlijks een bedrag van 153.000 euro beschikbaar aan de gemeente Medemblik om hiermee de kinderarmoede aan te pakken en te bestrijden. Afgelopen 6 april nam de gemeenteraad een motie aan waarin het college werd opgeroepen om met een plan van aanpak te komen om de 153.000 euro zo effectief mogelijk in te zetten.

Met de maatregelen wil de gemeente bereiken dat uiterlijk in 2021 het gebruik van kindregelingen is verdubbeld. Nu maken 280 kinderen gebruik van de regeling. In 2021 moeten dat 560 kinderen zijn. Burgemeester en wethouders vinden dat kinderen die in armoede leven gelijke kansen moeten hebben voor ontwikkeling en perspectief. Net als elk ander kind.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?