16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 19:53
Medemblik Actueel.

Vader is zijn redders heel erg dankbaar, ‘zonder hun waren wij dood geweest’

REGIO – De vader die samen met zijn 2 kleine kinderen met zijn auto na een ongeval op zijn kop in de blubber van de naastgelegen sloot terecht kwam is zijn redders zeer dankbaar dat zij er alles aan hebben gedaan om hem en zijn kinderen te redden van de dood.

Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis van Stede Broec werden de de drie Poolse mannen en een Tsjech samen met vijf agenten in het zonnetje gezet en gehuldigd voor hun heldendaad. Al vinden Mariusz Niwa en Krzysztof Gurazda dat zij geen helden zijn, maar dat ze er nog steeds ondersteboven van zijn blijkt wel uit toen zij vertelden:

Dat was het ergste gevoel, dat die mensen dood konden gaan. Helemaal toen de kinderen stopten met huilen, toen dacht ik dat het slecht zou aflopen.” Zelf vinden ze hun reddingsactie geen heldendaad: “Wij voelen ons geen helden, we hebben gewoon spontaan gereageerd. We hebben niet nagedacht, maar we moesten die mensen zo snel mogelijk redden.” 

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?