Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bedrijven

Vindbaar worden in de regio Medemblik

MEDEMBLIK – Online marketing betekent in feite het bereiken van je doelstellingen op het gebied van je online activiteiten. Dat kan te maken hebben met verkoop via je website, inschrijvingen van nieuwsbrieven, leads of afspraken genereren via je website, je activiteiten op social media of het opbouwen van meer naamsbekendheid online. Alle wat je hieraan doet kan je scharen onder online marketing.

Hoe kun je vindbaar worden met online marketing in Medemblik?

Er zijn heel veel soorten online marketing. Omdat er ook heel veel verschillende soorten bedrijven in heel veel branches zijn, is het niet aan te geven welke vorm van online marketing voor jouw bedrijf het beste zal gaan werken. Over het algemeen zijn er in ieder geval een aantal dingen die je zou moeten doen op het gebied van online marketing.

SEO

  • SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit is eigenlijk de gratis variant van online marketing. Onder SEO (seo specialist) wordt verstaan linkbuilding, techniek van de website en hele goede content. Het mooie van SEO is dat dit voor altijd op je website blijft staan en dus op langere termijn zeer waardevol gaat zijn voor je website.

SEA

  • SEA betekent Search Engine Advertising en hiermee wordt eigenlijk bedoeld de betaalde acties die je online uitvoert om hoger te komen in de verschillende zoekmachines (bijvoorbeeld Google)

Social Media

  • Onder Social Media verstaan we alle kanalen die je als bedrijf kan inzetten op het gebied van Social Media. Bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram of Linkedin. Niet alle kanalen worden door elk bedrijf gebruikt, maar ook niet alle kanalen zijn op dezelfde manier in te zetten omdat er een andere doelgroep op aanwezig is

Content

  • Content bestaat niet alleen uit het schrijven van teksten op je website. Maar ook het maken van bijvoorbeeld video’s is content. Content kan ook door andere gemaakt worden voor jou, denk dan bijvoorbeeld aan het achterlaten van bepaalde reviews op jouw website.
  • Nieuwsbrieven
  • Het versturen van nieuwsbrieven is natuurlijk ook een manier van online marketing. Nieuwsbrieven is de vervangen van het bezorgen van huis-aan-huis bladen zoals dat vroeger ging. Het kan voor veel websites nog steeds een effectieve manier zijn van online marketing, maar voor sommige mensen ook als spam worden gezien. Dit medium is echter zeer serieus te nemen als het gaat om online marketing

Waarom online marketing?

Als je niks doet aan bovenstaande online marketing activiteiten zul je ook nooit gevonden worden op het internet. Een website maken alleen is gewoon niet meer goed genoeg. Je moet doelstellingen maken en zorgen dat andere mensen je gaan vinden op het internet. Stel doelen voor jezelf en bekijk hoe je die wilt gaan halen. Zonder online marketing zal je niks aan je website hebben.

Hoe online marketing in te zetten?

Dat is per website verschillend. Het beste zou zijn om een hoofddoelstelling te formuleren en deze per online marketing kanaal te verwerken. De mensen die op Linkedin zitten hebben vaak een andere benadering dan de mensen die op Instagram actief zijn. Nieuwsbrieven versturen voor herenschoenen hebben een heel andere content dan damesschoenen, terwijl ze in dezelfde winkel verkocht kunnen worden. Kan natuurlijk in dezelfde nieuwsbrief verstuurd worden, echter moet er dan wel een plan achter zitten. Online Marketing vergt veel tijd en aandacht, dan zal je er ook veel profijt van hebben en ga je hier resultaten van zien. Doe je niks, dan gebeurt er ook niks en zal je website nooit gevonden gaan worden. Daarvoor is er teveel concurrentie online aanwezig.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook