Medemblik Actueel.

Foto: Connexxion
Foto: Connexxion
Bedrijven

28 mei, landelijke staking openbaar vervoer

MEDEMBLIK – Iedereen die op 28 mei plannen heeft om met het openbaar vervoer zicht te laten verplaatsen is er slecht nieuws. De vakbonden hebben voor deze dag een landelijke staking uitgeroepen in het openbaar vervoer om zo de pensioeneisen kracht bij te zetten.

Maar de vakbond  FNV roept gelijktijdig ook alle andere werknemers in de andere sectoren op om op 29 mei het werk neer te leggen tijdens de ‘pensioenactiedag’.

Het overleg tussen het kabinet, werkgevers en bonden is eind vorig jaar op een mislukking uitgelopen, de eis van de vakbonden om de AOW-leeftijd te bevriezen en dat mensen met een zwaar beroep eerder moeten kunnen stoppen werd van tafel geveegd door de werkgevers.  CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden legde toen de zwarte piet bij het kabinet die volgens hem weigerden maatwerk mogelijk te maken voo rmensen met zware beroepen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

 

Reageren via facebook