Slimme speaker wint aan populariteit in Medemblik

MEDEMBLIK – Naar schatting staan er meer dan 2.000 slimme speakers in de huiskamers van Medemblik. Een populaire gadget waarmee u simpele opdrachten in huis kunt uitbesteden. Wat u ermee kunt? We leggen het graag aan u uit.

Spraakgestuurde taken

Een slimme luidspreker is een speaker waar u tegen kunt praten. De speaker herkent namelijk uw stem en kan ook elektronisch terugpraten. Hierdoor kunt u met het apparaat communiceren via uw stem, net als met een persoon. Het leuke is echter dat u het apparaat ook kunt koppelen met andere elektronische apparaten in uw huis, zoals de TV, koelkast, thermostaat, alarm en zelfs uw gordijnen. Deze kunnen daarna aangestuurd worden via de slimme luidspreker. Zo hoeft u dus niet meer van de bank af om de temperatuur in uw woonkamer aan te passen.

Nog meer handige features

Een slimme speaker kan echter ook zelf veel handige trucjes. Denk aan het zetten van een herinnering, het opzoeken van informatie, muziek afspelen en zelfs het bestellen van producten. Een aantal voorbeelden.

  • U kunt bijvoorbeeld vragen of er file staat op de A2
  • U kunt ook vragen wanneer het gaat regenen in Medemblik
  • Ook kan de speaker antwoord geven op de vraag, hoe oud is de president van Amerika
  • En wat ook handig is om te vragen, hoe maak ik pasta.

De speaker zoekt deze informatie op via uw wi-fi netwerk op het internet. Vervolgens wordt deze informatie naar u teruggesproken en dat kan u een hoop tijd schelen.

Meest voorkomende speaker

Er zijn inmiddels meerdere fabrikanten die een slimme speaker maken, dit zijn de meest voorkomende.

De apparaten komen in verschillende vormen en prijzen. Meestal afhankelijk van de geluidskwaliteit van de speaker. De speakers van Google zijn het goedkoopst en de speakers van Sonos wat duurder. Maar de geluidskwaliteit van de Sonos speaker zijn dan ook een heel stuk beter. Handig wanneer u bijvoorbeeld Spotify koppelt met uw speaker. U kunt dan snel bij uw favoriete nummers.

[signoff]

Reageren via facebook