Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Bospeen met kip van het spit

Bospeen met kip van het spit

Wat eten wij vandaag: Bospeen met kip van het spit Wat eten wij vandaag: Bospeen met kip van het spit Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 50 g boter
  • olie
  • 1 tl sambal
  • 3 el ketjap
  • 3 el gembersiroop
  • 1 bos bospeen
  • 1 kg aardappeltje, geschild
  • 30 g verse peterselie

Instructies

  1. Verhit de grill voor.
  2. Smeer de kip rondom en van binnen in met wat boter en peper en zout.
  3. Vet het spit in met wat olie en steek het spit precies in het midden door de kip.
  4. Hang de kip in de grill en zet er een lekbak/ovenschaal onder.
  5. Rooster de kip in ca. 60 minuten rondom goudbruin en gaar.
  6. Maak een mengsel van de sambal, ketjap en 1 el gembersiroop.
  7. Bestrijk de kip na 30 minuten geregeld met wat van dit mengsel totdat het op is.
  8. Verwijder ondertussen het groen van de bospeen en schrap de worteltjes schoon. Snijd ze in schuine stukken.
  9. Snijd de aardappeltjes in vieren.
  10. Kook de worteltjes met de aardappeltjes in een laagje water in ca. 15 minuten beetgaar.
  11. Snijd de peterselie fijn.
  12. Giet de groenten af, doe ze terug in de pan, voeg de gembersiroop en de rest van de boter toe en laat de worteltjes en aardappeltjes al omscheppende ca. 5 minuten verder garen.
  13. Breng op smaak met wat peper en zout en schep de peterselie erdoor.
  14. Verdeel de kip in stukken en leg ze in de lekbak /ovenschaal.
  15. Verdeel aan tafel de stukken kip en de geglaceerde bospeen-aardappeltjes over 4 borden.

Reageren via facebook