Medemblik Actueel.

regatta centrum ISCM
regatta centrum ISCM
Algemeen Regata nieuws

Zeilen: Medemblik Regatta toneel voor plaatsing Olympische Spelen

MEDEMBLIK – De regatta in Medemblik is het enige zeilevenement op thuiswater voor de Nederlands zeilploeg. Voor hen is dit het moment hun sport te laten zien aan vrienden en familie. Het Nederlandse team bestaat uit Olympisch kampioenen, wereldkampioenen en Europees kampioenen. Met daarnaast nog een compleet talentteam gevuld met potentiële titelkandidaten, zorgt de Nederlandse ploeg al voor een sterke competitie.

Medemblik bekend terrein voor zeilers

De Nederlandse zeilers kennen het IJsselmeer aan Medemblik heel goed, elk talent begint met trainen op dit water. Het team gebruikt deze regatta als voorbereiding op het wereldkampioenschap in Aarhus deze zomer. Het is het perfecte evenement om zich voor te bereiden. Het wereldkampioenschap is dit jaar het belangrijkste evenement van het seizoen, het is tevens het moment waarop de eerste Olympische tickets verdeeld worden.

In de Nederlandse nationale selectie wordt het spannend tussen RS:X surfers Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe. Ze zijn beste vrienden, trainingspartners en concurrenten. “De Medemblik Regatta is voor ons altijd een belangrijk moment”, vertelt Badloe. “Na onze wintertrainingen zien we waar we staan voor het wereldkampioenschap.” 

Trappelen

Marit Bouwmeester is de grote Nederlandse favoriet in de Laser Radiaal, maar haar opvolgers staan al te trappelen om die favoriete positie over te nemen. Maxime Jonker en Daphne van der Vaart zijn twee van deze talenten die de strijd om het Olympische ticket met Bouwmeester graag aangaan. 

Een andere bekende Nederlandse sporter op de Medemblik Regatta is RS:X surfster Lilian de Geus. Zij kijkt uit naar de competitie in de havenstad: “Het is altijd leuk hier voor het thuispubliek goed te varen. Het is ook altijd goed georganiseerd en dit jaar doen er ook jeugd jongens mee. Dit betekent dat we een groot deelnemersveld mogen verwachten, zij varen namelijk met dezelfde zeilmaat als de vrouwen.”

Registratie voor de Medemblik Regatta is nog steeds open, de early entry fee is nog geldig tot 30 april.

Reageren via facebook