20.7 C
Medemblik
13 juli 2020 19:01
Medemblik Actueel.

Naturistenvereniging De Vrije Vogels houdt open dag ((Foto's: aangeleverd))

Open dag De Vrije Vogels: ‘Blote-billen-bikini zit altijd goed’

MIDWOUD – Na de open dag van vorig jaar kreeg Naturistenvereniging De Vrije Vogels in Midwoud er maar liefst honderd leden bij. “Het was een drukbezochte dag”, blikt beheerder Wilma Westerwal terug. “Mensen waren overdonderd door ons prachtige terrein en de gemoedelijke sfeer. Ook dit jaar houden we weer een open dag: zondag 26 mei is iedereen die kennis wil maken met naaktrecreatie van harte welkom.”

Op de camping – een voormalige boomgaard – kunnen liefhebbers in een lommerrijke omgeving het naturisme beleven. Er zijn 171 vaste kampeerplaatsen en 38 gastenplaatsen. Elke gast moet lid zijn van de Naturisten Federatie Nederland (NFN). “Op ons terrein respecteren we elkaars leefwijze en opvattingen”, benadrukt Wilma, die al 25 jaar beheerder én daarmee het gezicht van de camping is. “Ooit was ik zelf een gast hier op de camping, samen met mijn man en kinderen. De toenmalige beheerder stopte ermee en het leek ons wel wat om die taak over te nemen. Eigenlijk hadden we geen flauw idee wat het allemaal inhield”, lacht Wilma. “Ondertussen ben ik erachter gekomen dat het veel meer inhoudt dan we van tevoren dachten. Maar het is ontzettend leuk om te doen. Helaas is mijn man drie jaar geleden overleden. Gelukkig krijg ik bij bepaalde taken veel hulp van onze leden. We doen het met z’n allen. Ook de Klepkooi, onze kantine, wordt door vrijwilligers gerund. De activiteitencommissie organiseert het hele seizoen grote en kleine evenementen. En voor de jeugd is er een speciaal programma met in het hoogseizoen dagelijks spelletjes. Voor de kinderen is er een speciaal animatieteam en voor de tieners is er een gezellige tienerruimte waar ze lekker kunnen chillen of gamen.”

Kindvriendelijk

Het aantal leden van De Vrije Vogels is, na een daling, weer aan het toenemen. Onder de nieuwe leden zijn veel gezinnen met kinderen. “Dat vind ik leuk om te zien. Zij zijn immers de toekomst! De camping hebben we dan ook zeer kindvriendelijk ingericht. Er is een heerlijk zwembad en er zijn diverse speelplekken. Overigens krijgen we niet alleen gasten uit Nederland, maar ook Belgen, Duitsers en Fransen weten de weg naar De Vrije Vogels te vinden. En natuurlijk zijn dagbezoekers ook altijd welkom. Op dit moment hebben we ledenaantal van 558. Natuurlijk hopen we er na de open dag weer een aantal bij te krijgen. Volgend jaar vieren we een speciaal jubileum, want dan bestaat de vereniging vijftig jaar!” Op de vraag wat Wilma zo leuk aan haar werk vindt, antwoordt ze: “Ik zie mensen hier genieten van alles wat de camping te bieden heeft. En daar geniet ik op mijn beurt weer van. Dan weet ik waar ik het allemaal voor doe.”

Bodypaint

Tijdens de open dag kunnen bezoekers rekenen op allerlei leuke activiteiten. BodypaintLily (Liliana Sepulveda Hopman uit Heerhugowaard) komt haar kunsten vanaf 10.30 uur laten zien. Sinds 2004 neemt zij deel aan World Bodypainting Festivals over de hele wereld. Bezoekers kunnen zich 26 mei door haar laten painten. Verder staan vrijwilligers klaar om bezoekers een rondleiding over het terrein te geven en te laten zien wat de camping allemaal in huis heeft. Loek en Anneke van der Lee uit Blokker zijn sinds 2013 lid van De Vrije Vogels en bezoeken de camping regelmatig. Loek: “Naaktrecreatie geeft een enorm gevoel van vrijheid. Eigenlijk zou iedereen het eens moeten ervaren. De sfeer bij De Vrije Vogels is gemoedelijk, je voelt je hier snel op je gemak. En alles wat je van een mooie camping verwacht, is hier aanwezig. Ik hoop dat na de open dag meer mensen enthousiast worden.” Wilma vult aan: “Vooral in je blootje zwemmen is gewoon heerlijk. Je hebt geen last van plakkerige zwemkleding aan je lijf en bovendien: een ‘blote-billen-bikini zit altijd goed.”

In de weekenden zijn op het terrein van De Vrije Vogels regelmatig foodtrucks te vinden. “Een leuke aanvulling voor onze camping. Wie interesse heeft om met zijn of haar foodtruck één of twee dagen op ons terrein te staan, kan contact met ons opnemen!”

Nieuwsgierig naar wat De Vrije Vogels allemaal te bieden heeft en naar wat naturisme precies inhoudt? Kom 26 mei tussen 10.00 en 17.00 uur naar de open dag. Leden van de vereniging geven rondleidingen over het terrein en beantwoorden alle vragen. De toegang is gratis en de kleren hoeven niet per se uit! De camping is gelegen aan het Gouwtje 9a in Midwoud. Meer informatie: www.vrijevogelsnfn.nl. Wie meer wil weten over naaktrecreatie, kan terecht op www.nfn.nl.

Via: Rodi Media

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?