Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – zonnige perioden maar ook stapelwolken

MEDEMBLIK – Na het overvloed aan zonneschijn van zaterdag zal ook vandaag de zon weer flink haar best gaan doen al is er vandaag wel meer kans op wolkenvelden. Met 12 graden in de middag is het nog steeds te koud voor de tijd van het jaar en door aanvoer van koude poollucht vanuit het noordwesten is een jas nog zeker nodig om warm te blijven. Door de overvloed aan zon loopt de UV-index snel op richting de 5 dus bescherming van de huid is zeker aan te raden.

Ook volgende week zet het zonnnige weer door, al zullen er ook perioden met bewolking zijn. Overdag temperaturen van 12 graden op maandag, oplopend naar 17 graden op donderdag dankzij een zeer sterk hogedrukgebied dat zich boven de Britse eilanden heeft gepositioneerd, waar door bij ons de wind uit het noordoosten gaat waaien en droge maar ook frisse lucht aanvoert.

Regen gaat er niet vallen waardoor er eer gevaar voor droogte gaat optreden, ook de kans op natuurbranden zal sterk gaan toenemen door het uitblijven van neerslag.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook