23.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 04:54
Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden maakt nachtelijke zwemtocht naar Stavoren

MEDEMBLIK – Zaterdagavond is langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden het koude water (12 graden) van het IJsselmeer in gegaan om naar Stavoren te zwemmen. Maarten doet dit expres in de avond/nacht om zo zijn nieuwe zwempak te testen.

In 2018 zwom Maarten de 11-stedentocht maar moest toen opgeven omdat zijn lichaam de kou niet meer aankon, zijn nieuwe pak moet dit tegengaan vertelde Maarten van der Weijden vanmiddag.  Even na half zes vanmiddag ging Maarten het koude water in om aan de oversteek te beginnen.

Van der Weijden wil ook dit jaar de 11-stedentocht weer gaan zwemmen om zo geld in te zamelen voor onderzoeken naar kanker, maarten is zelf oud-kankerpatiënt en zet zich in om deze vreselijke ziekte te bestrijden.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?