10.3 C
Medemblik
25 februari 2021 00:34
Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Maarten van der Weijden begonnen aan de terugtocht naar Medemblik

MEDEMBLIK – Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden is gistermiddag begonnen aan zijn Medemblik-Stavoren-Medemblik zwemtocht om zijn nieuwe zwempak uit te testen. Dit zwempak moet hem behoeden tegen de kou van het water als hij in van de zomer de 11-stedentocht gaat zwemmen. Vorig jaar moest hij hem voortijdig afbreken omdat hij onderkoeld was geraakt.

Na een goede heentocht, hij moest wel enkele kilometers omzwemmen vanwege de golfslag is Maarten nu weer onderweg naar Medemblik.  Het watertemperatuur van het IJsselmeer is een frisse 12 graden maar het pak houdt hem op een keurige 37 graden.

De verwachting is dat van der Weijden ergens rond de middag de haven van Medemblik zal bereiken. Bij aankomst in Stavoren stonden enkele tientallen fans hem aan te moedigen, komt u hem aanmoedigen als hij  Medemblik komt binnenzwemmen.

Maarten van der Weijden zwemt de 11-stedentocht om zoveel mogelijk geld in te zamelen in zijn strijdt tegen kanker, Maarten is zelf ex-kankerpatiënt en heeft zijn leven volledig ingesteld in de strijdt tegen deze ziekte. Vorig jaar zwom Maarten van der Weijden 5 miljoen euro bij elkaar.

[signoff]

Reageren via facebook