19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 12:41
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – opklaringen, tegen de avond toenemende kans op (sneeuw)buien

MEDEMBLIK – Het wordt vandaag een echte herfstachtige winterdag, het waait hard en vooral boven open land en boven water is er kans op windstoten tot 80km/u. Met een middagtemperatuur van 6 graden zittten wij vandaag vrijwel op het jaarlijkse gemiddelde met de temperatuur, in de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar net boven het vriespunt, door sneeuwval kan het plaatselijk glad gaan worden in de nacht naar dinsdag.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

 

Dinsdag valt er lichte (winterse)neerslag en en met een middagtemperatuur van 5 graden in combinatie met een zuidwestelijke wind is het een gure dag. Ook woensdag en donderdag zijn gure dagen, de temperatuur komt amper boven het vriespunt uit zeker wanneer er een sneeuwbui gaat vallen. De wind waait op woensdag uit het zuiden/zuidwesten maar draait donderdag naar het zuiden/zuidoosten en voert flink koudere lucht aan die er voor gaat zorgen dat het ’s nachts weer een enkel graadje gaat vriezen.

De dagen daarna blijft het wisselvallig winterweer met in de middag 2-4 graden en in de nacht en vroege ochtend vorst en kans op gladheid. Af en toe valt er regen of (natte) sneeuw. Daarbij is het een groot deel van de tijd bewolkt en schijnt slechts af en toe de zon.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook