Daan Steenman (l) presteerde uitstekend door tijdens de derde ronde van het NK X30 voorin mee te doen. (Foto: Bas Kaligis)

Zanardi Racing Team Holland presteert sterk tijdens NK X30

OOSTERBLOKKER – Mede dankzij de korte lijnen met de fabriek van Zanardi, is het Zanardi Racing Team Holland één van de Nederlandse topteams waarvoor karters graag rijden. Daan Steenman uit Oosterblokker en Kevin Stehouwer uit Strijen bewezen afgelopen weekeinde in Venray dat zij betere rijders worden bij het team. Beiden presteerden uitstekend door tijdens de derde ronde van het Nederlands kampioenschap X30 voorin mee te doen.

Daan (16) presteerde het ondanks een uitvalbeurt (DNF) in de eerste race nog als vijfde te finishen in de finale van de Senioren. Zijn teamgenoot Kevin deed het in dezelfde klasse zelfs nog beter. De veertienjarige coureur werd heel knap tweede. Ook hij had te maken met een DNF. Dat zij toch nog voorin eindigden, zei wat over hun capaciteiten. Zeker ook omdat het NK voor het eerst het nieuwe en technisch pittige Limburgse circuit aandeed.

Daan Steenman (Foto aangeleverd)

Daans vijfde plaats was knap na zijn uitvalbeurt in de eerste race. Toch was hij niet helemaal tevreden. “Zonder die DNF was ik verder naar voren gefinisht in de finale”, zei hij. “We hebben in ieder geval altijd de snelheid met de Zanardi. Dat is wel lekker. Jammer genoeg hebben we op technisch vlak niet altijd geluk. Maar we steken er veel energie in om het voor elkaar te krijgen en dan kom je er wel. Dat we snel zijn, hebben we in de finale wel bewezen.” Daan had met zijn vijfde plaats in ieder geval de schade beperkt gehouden. Vorig jaar eindigde hij als derde in het eindklassement bij de Senioren.

Dit jaar wilde hij dan ook graag kampioen worden. Door wat tegenvallers wordt dat moeilijk, maar opnieuw een podiumplaats moet lukken. Hij zit bij een topteam om dat te verwezenlijken. “En een racewinst is zeker te weten ook nog mogelijk.”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.