Medemblikker driebanden kampioenschap prooi voor Fred Kok

MEDEMBLIK – Fred Kok uit Medemblik is kampioen driebanden van Medemblik geworden en is daarmee de opvolger van Wognummer Cor Bleeker. Dit jaarlijks terugkerende biljarttoernooi dat gespeelD wordt in café ’t Kraaienest in Medemblik was dit keer minder spannend als de voorgaande keer.

Na zes ronden was Fred al niet meer te achterhalen door zijn overwinning op de uitredende kampioen in evenzovele partijen. Vorig jaar bleef het tot aan de laatste partijen uitermate spannend met in de laatste ronde nog vijf kanshebbers. Gert Dekker uit Wognum was een sterke tweede met 11 matchpunten en het hoogste algemeen gemiddelde van 0.647.

Nieuwkomer Peter Commandeur werd knap derde vooral door zijn sterke spel op het einde van de partijen, waarbij hij uit verloren positie steeds sterk terug kwam. Stylist Piet Wijnker uit Opperdoes eindigde voor nestor Piet Kraayvanger als vierde. Cor Bleeker vond zichzelf terug als zesde voor de vliegende Schot Steward Campbell, die na een prachtige serie van 8 caramboles meteen zijn kruid verschoten leek te hebben en verder weinig potten meer kon breken.

Henry Botman was duidelijk niet in vorm en speelde ook een ongelukkig toernooi en werd laatste met als enige een gemiddelde onder de 0.500.

Bron: Rodi Media

[signoff]