Medemblik Actueel.

Algemeen

Hoog energieverbruik in gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Inwoners van de gemeente Medemblik verbruiken relatief veel gas, zo blijkt uit gegevens van Rijkswaterstaat en de Klimaatmonitor. Een gemiddeld huishouden in Medemblik maakte in 2017 maandelijks ruim €127 over aan de energieleverancier. In 2019 loopt dit op tot liefst €164.

De hoge energierekening komt tot stand door een relatief hoog gasverbruik. Een gemiddeld gezin in Medemblik stookt jaarlijks 1470 M3 gas en verbruikt 3060 kWh stroom. Het gemiddelde verbruik in Nederland ligt op 1240 M3 gas en 2860 kWh stroom per huishouden. Het relatief hoge energieverbruik in Medemblik kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan de aanwezigheid van grotere woningen, grotere huishoudens en een relatief laag gebruik van duurzame energiebronnen zoals warmtepompen, zo stelt Energiehunter.nl.

Energiekosten fors gestegen in 2019

Hoewel de energierekening van gezinnen in Medemblik wel is gedaald tussen 2010 tot 2017 (van €1978 naar €1519) gaan gezinnen de komende jaren weer fors meer betalen voor gas en stroom. De gemiddelde energiekosten stijgen in 2019 naar ruim €164 per maand, een stijging van ruim 30% ten opzichte van 2017. Deze prijsstijging wordt veroorzaakt door hogere belastingen op energie, en doordat energieleveranciers meer rekenen voor levering van gas en stroom.

Sterke toename zonne-energie in gemeente Medemblik

Inwoners in Medemblik maken steeds meer gebruik van duurzame energie. Op dit moment zijn er 2580 geregistreerde zonnepanelen installaties in de gemeente. Dat is een flinke toename ten opzichte van 2010, toen er nog maar 156 woningen met zonnepanelen waren geregistreerd. Mede door subsidies en de gunstige salderingsregeling wordt verwacht dat het aantal installaties verder zal toenemen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook