20.7 C
Medemblik
21 mei 2020 22:22
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – buien, koud maar ook ruimte voor de zon

MEDEMBLIK – Vanuit het noorden trekt er een koufront over onze regio en dat is goed te merken aan de temperatuur, liep deze gisteren nog op naar 13 á 14 graden, vandaag mogen wij blij zijn als de 10 graden wordt gehaald. Uit de aanwezige bewolking kan zo nu en dan wat neerslag vallen. De wind is matig tot vrij krachtig van kracht en waait uit het noordwesten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar net boven het vriespunt en kan het vlak aan de grond even gaan vriezen.

Kille natte zaterdag

Zaterdag, dodenherdenkingsdag, is het ronduit koud, overdag 8 á 9 graden, in de nacht naar zondag rond het vriespunt, een koude noordwestelijke wind die vrij krachtig is en met vlagen krachtig en er kunnen windvlagen tot 65km/u voorkomen. Uit de aanwezige bewolking valt zo nu een dan een bui, tijdens een bui kan het kwik dalen naar een graad of 5, en ook een klap onweer is niet uitgesloten.

Zondag vooral in de ochtend nog kans op een bui, overdag 10 graden, in de nacht naar maandag 3 graden en er staat nog steeds een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten.

Ook de eerste dagen van de volgende week blijft het herfstachtig, overdag temperaturen rond de 13 graden, in de nachten rond de 5 á 6 graden, de wind draait naar het westen, er is veel bewolking waaruit een bui kan vallen maar er is ook zo nu en dan ruimte voor de zon.

Al met al een koude start van de maand mei.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook