14.1 C
Medemblik
26 mei 2020 00:24
Medemblik Actueel.

Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Medemblik – mistige start, later zon, vanaf vanmiddag meer bewolking

MEDEMBLIK – De dag start vandaag met eerst nog lokaal mistbanken, maar die lossen snel op en krijgt de zon ruimte om te schijnen. Helaas is dat van korte duur want in de loop van de middag zal de bewolking toe gaan nemen en zullen wij de zon minder vaak te zien krijgen. De middagtemperatuur loopt op naar 13 graden bij een matige wind die uit het noorden waait waardoor het voor het gevoel een stuk frisser aanvoelt. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar een graad of 7

Dinsdag is het wisselend bewolkt/zonnig, met 12 graden nog steeds aan de koude kant en de matige noordelijke wind maakt het er voor het gevoel ook niet warmer op. Woensdag ziet het er allemaal wat vriendelijker uit, de temperatuur loopt op naar 15 graden de wind draait wat meer naar het noordwesten en is nog steeds matig van kracht.

Bron: Weerstation Medemblik

Na woensdag draait de wind nog meer naar het noordwesten en trekt de bewolking dicht en gaat er zeker op donderdag regelmatig een bui vallen. Overdag op donderdag 14 graden en in de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar een koude 3 graden en is er zelfs kans op vorst aan de grond tijdens het ochtendgloren.

Na donderdag gaat de temperatuur omlaag, vrijdag zal het niet veel warmer worden dan 10 graden en tijdens buien enkele graden lager, en ook op zaterdag is het koud met 10 á 11 graden en komen er over de dag (onweers)buien voor.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook