Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock
Weerberichten

Weerbericht Medemblik – regenachtige en koude koningsdag

MEDEMBLIK – Koningsdag 2019 zal helaas niet de boeken in gaan als de meest stralende en warmste dag ooit, in tegendeel. Vanuit het westen komen buien onze kant op drijven en er is zelfs kans op een enkele klap onweer tijdens de buien. De eerste buien worden rond half 8 al verwacht maar gelukkig zal er niet veel gaan vallen. Wat wel een factor kan worden is de temperatuur, met 12 graden is het fris voor de tijd van het jaar, dus voor diegenen die de vrijmarkt gaat bezoeken of zelf spullen gaat verkopen, zorg dat je goed bent bewapend tegen deze temperatuur. De wind is vrij krachtig, tijdens een bui even krachtig en waait uit het zuidwesten tot westen. De zon zullen wij vrijwel niet of sporadisch te zien krijgen. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 6 graden.

Zondag ziet het er allemaal een stukje vriendelijker uit, de temperatuur werkt nog niet echt mee, met 13 graden in de middag is het wel gedaan maar de zon zal zich toch regelmatig laten zien en de kans op neerslag is een stuk kleiner dan vandaag. De wind is matig en waait uit het zuiden/zuidoosten.

Bron: Weerstation Medemblik

Na zondag blijft het de gehele week aan de frisse kant, de middagtemperatuur ligt gemiddeld zo rond de 14 á 15 graden, t/m dinsdag is de zon regelmatig aanwezig maar na dinsdag gaat de bwolking weer overheersen. Vanaf woensdagavond/nacht neemt de kans op buien ook weer toe en ook de nachttemperaturen blijven onder de 10 graden.

Ook op de wat langere termijn is er niet echt een verbetering in zich, dagen van boven de 20 graden zijn zeker voor de eerste 2 weken niet van toepassing.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook