9.6 C
Medemblik
26 november 2020 05:01
Medemblik Actueel.

Albert Heijn Nibbixwoud wil verhuizen naar plek gesloopte school

NIBBIXWOUD – Ruimte te kort, de wens om een volwaardige Albert Heijn te worden en op de huidige plaats geen mogelijkheid hebben om dit te realiseren heeft Hulst Albert Heijn BV. in Nibbixwoud op het idee gebracht om de winkel te verplaatsen naar de overkant naar de plek waar in 2013 de oude school is gesloopt. Op dit moment is de strook al deels in gebruik als parkeerruimte voor o.a. de Albert Heijn.

Het college laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat zijn positief tegen over deze plannen staan omdat een toekomstbestendige supermarkt belangrijk is voor de leefbaarheid in de kern Nibbixwoud en de parkeer- en verkeerssituatie aanmerkelijk zal worden verbeterd.

De nieuwe locatie van de Albert Heijn in Nibbixwoud

Het college zegt: ,,We hebben met Hulst Albert Heijn BV een koop- en exploitatieovereenkomst gesloten voor de verkoop van deze strook grond onder voorbehoud dat de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging voor deze strook grond ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

Hulst Albert Heijn BV heeft getekende overeenkomsten nodig om de financiering van het plan rond te krijgen en de toestemming van Albert Heijn landelijk te verkijgen. Hiervoor is in de overeenkomsten een periode van een half jaar afgesproken. Belangrijk voor de financiering is dat op de achterblijvende locatie een plan wordt ontwikkeld dat voldoende opbrengst genereert, zodat zonder een restschuld van de huidige locatie de nieuwe locatie kan worden ontwikkeld. De huidige locatie is in beeld voor een woningbouwplan voor 5 vrijstaande woningen of een woningbouwplan dat beter aansluit bij de volkshuisvestelijke behoefte van de kern Nibbixwoud en de gemeente Medemblik.

De plannen zullen nu eerst aan de Klankbord groep worden voorgelegd waarna later, als Albert Heijn de financiering rond heeft, en toestemming heeft gekregen van de landelijke Albert Heijn directie en de raadsvertegenwoordiging in de klankbordgroep als een positief aangemerkt raadsvoorstel aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Eind 2019 begin 2020 zal dit plaatsvinden waarna in 2020 de bestemmingsplan procedure kan worden opgestart.

[signoff]

Reageren via facebook