Weerbericht Medemblik – zomerse zaterdag met volop zon

MEDEMBLIK – De lente viert dit paasweekend hoogtij. De zon schijnt uitbundig, het blijft droog en het wordt warm met een middagtemperatuur van 20 graden, lokaal 1 of 2 graden hoger. De zon zal vanaf de eerste krieken van de ochtendgloren tot zonsondergang bij ons zijn waardoor de UV-index oploopt naar 4 á 5 zodat bescherming van de huid noodzakelijk is om verbranding tegen te gaan.

De wind waait nog steeds uit het oosten/noordoosten en is overwegend zwak tot matig van kracht. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar rond de 10 á 11 graden.

Paaszondag is het iets minder warm dan vandaag met een middagtemperatuur van 18 graden, maar nog steeds is dit boven normaal warm. Over de wind kunnen we kort zijn, een herhaling van de afgelopen dagen, oost/noordoost en overwegend zwak tot matig. Paasmaandag gaan we weer door de 20 graden grens en kan het overal 21 tot 22 graden gaan worden.

Dinsdag ook nog veel zon en 21 tot 22 graden in de middag, na dinsdag gaat het weerbeeld veranderen. De wind draait van oost/noordoost naar zuid/zuidoost, en er komt meer en meer bewolking onze kant op drijven waaruit dinsdagnacht en woensdag overdag al een enkel buitje kan vallen. Met de temperatuur zit het woensdag nog wel goed, 21 graden maar vanaf donderdag gaat de temperatuur naar beneden en wordt het ook een stuk onstabieler met (onweers)buien en afkoeling tot 14 á 15 graden.

[signoff]

Reageren via facebook