Medemblik Actueel.

De B1 handbalmeiden van Westfriesland SEW vieren uitbundig het kampioenschap (Foto aangelverd)
Handbal

Westfriesland SEW B1 maakt de favorieten rol waar en is Nederlands kampioen!

NIBBIXWOUD – Na een hele goede competitie waarin de B1 kampioen werd is de B jeugd van Westfriesland SEW afgelopen zaterdag in Amsterdam ook algeheel Nederlands Kampioen geworden! Ondanks diverse blessures wisten de meiden in de loop van het seizoen gedurende heel de competitie alle wedstrijden te winnen en stonden dus zaterdag in de finales van de Nederlandse Kampioenschappen.  

In de poule wedstrijden werd er zaterdag redelijk makkelijk gewonnen van Kwiek Raalte (14-33),  Gemini Zoetermeer (16-23) en V&L Geleen (11-20). In de kruisfinale werd er strijd geleverd tegen E&O uit Emmen en deze halve finale werd overtuigend gewonnen met 25-17 zodat de finale ongeslagen bereikt werd!

De finale was tegen de tegenstander die de meiden uit Westfriesland regelmatig tegen komen namelijk Quintus uit Kwintsheul. De wedstrijden tegen Quintus zijn altijd mooie spannende ontmoetingen en het was dan ook spannend wat of Westfriesland SEW de zegereeks ook tegen deze sterke opponent voort kon zetten.

Vol zelfvertrouwen ging Westfriesland SEW de strijd aan en in de eerste helft ging de strijd gelijk op wat een 7-7 ruststand betekende. Direct na rust ging bij de meiden uit Westfriesland de turbo aan en bij 12-10 was het eerste gaatje geslagen dat niet meer overbrugd kon worden door Quintus. Het enthousiaste meegereisde publiek ging mee met de flow van de meiden en de B1 wist het kampioenschap binnen te slepen met een 16-13 overwinning! Algeheel Nederlands kampioen, wat een toppers! Op zondag hebben ze hun triomf gevierd met een mooie rit met de paardentram door Nibbixwoud, met nog even een stop bij hun sponsor Jumbo Monique in Zwaagdijk-Oost.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook