CPO-Medemblik tekent intentieverklaring DEK-terrein

MEDEMBLIK – Voor Medemblik is het een premiëre, een groep Medemblikkers die onder de vlag van CPO-Medemblik gezamelijk woningen gaan bouwen op het voormalig DEK-terrein. Vrijdag was het dan zover, CPU-Medemblik ondertekende samen met wethouder Andrea van Langen de intensieverklaring. De wethouder zegt in een verklaring: “Ik wens jullie heel veel succes met alle vervolgstappen. Terwijl jullie je droomhuizen ontwerpen, ontstaat hoop ik nog voor de eerste steen gelegd is, een hechte groep van goede buren en vrienden; de basis voor een fijne buurt om in te wonen.

16 woningen

Op het door de gemeente Medemblik aangewezen kavel komen in totaal 16 woningen, bestaande uit 4 tussenwoningen, 4 hoekwoningen en 8 twee-onder-één-kap woningen. De woningen zullen gasloos worden gebouwd volgens de nieuwe regels van de gemeente Medemblik om nieuwbouw gasloos te bouwen.

Duurzaam en energiezuinig bouwen

De CPO laat weten dat de 16 woningen energieneutraal zullen worden ontworpen door aan de ene kant woningen te realiseren die aan de ene kant zo weinig mogelijk energie verliezen en aan de andere kant juist energie leveren.  Hiervoor denkt de CPO aan warmtepompen, het luchtdicht bouwen met hoogwaardige isolatie, drielaagse beglazing en innovatieve hybride panelen .

De gemeente Medemblik en de CPO verwachten dat de eerste woningen medio juli/augustus 2021 zullen worden opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Het bouwrijp maken van de grond start in de zomer van 2019 in september 2019 zullen de eerste bouwwerkzaamheden op het terrein beginnen.

[signoff]

Reageren via facebook