Medemblik Actueel.

Algemeen

Weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’ Medemblik

MEDEMBLIK – GGD Hollands Noorden organiseert de gratis weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’ in Sport- en Wellnesscenter De Dars te Wervershoof. Deze training is voor kinderen op de Basisschool in groep 7 en 8 die onzeker zijn, gepest worden, stress voelen of groepsdruk ervaren. De training start op 26 februari.

Inhoud training

Doel van de training is om kind(eren) handvatten te geven, zodat ze leren omgaan met o.a. stress, groepsdruk en pestgedrag. Belangrijk in de training is ook de non-verbale communicatie door middel van lichaamstaal. Door te werken aan het zelfvertrouwen leren kinderen zich beter en adequater te uiten. Ook wordt er getraind op simpele verdedigings- en bevrijdingstechnieken. In 8 weken worden er diverse thema’s behandeld. De lessen duren 1 uur en vinden wekelijks plaats. Het is voor ouders/opvoeders mogelijk om aanwezig te zijn bij de 1e en de laatste les van deze weerbaarheidstraining.

Data, tijd, locatie en kosten

  • Dinsdag 26 februari, 5, 12, 19 maart, 2, 9, 16 en 23 april 2019
  • 16:00 – 17:00 uur
  • Locatie : Sport- en Wellnesscenter De Dars, Europasingel 114-116, 1693 GV Wervershoof
  • Kosten : de gemeente Medemblik biedt deze training gratis aan.

Aanmelden en/of meer informatie

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Cursusbureau via  of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30-16.30 uur).

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook