17 C
Medemblik
30 september 2020 18:04
Medemblik Actueel.

Erwin Neuvel maakte tijdens de laatste ontmoeting tussen Strandvogels en KSV in Onderdijk de enige treffer voor de Vogels. (Foto: v.v. Strandvogels)

Voorbeschouwing Strandvogels 1 – KSV 1

ONDERDIJK – Vorige week, vanwege andere bezigheden, helaas geen voorbeschouwing, maar deze week is ie er weer. En een voorbeschouwing op niet zomaar een wedstrijd, maar op een regelrechte topper. Want aanstaande zondag ontvangt Strandvogels de misschien wel grootste concurrent voor de titel, KSV. Op dit moment is het de wedstrijd tussen de nummers 1 en 3, maar zondag zou het zomaar de wedstrijd tussen de nummers 2 en 1 kunnen zijn. KSV haalt morgen (donderdag) namelijk nog een wedstrijd in tegen De Valken.

Verslag aangeleverd

KSV boekte dit seizoen tot nu toe net zoveel overwinningen als Strandvogels, 12. De Vogels verloren één keer minder dan KSV, twee keer, maar speelden wel vaker gelijk (5 om 2). Hierdoor staan de ploegen dus heel dicht bij elkaar en zijn samen met Dynamo in een heftige strijd om het kampioenschap verwikkeld. En net als in de Eredivisie zie je op die momenten dat er ineens regelmatig punten worden gemorst. Strandvogels deed dat zondag tegen Apollo ’68, KSV een week daarvoor tegen Woudia en Dynamo die week daarvoor tegen HSV Sport 1889. Omdat ook de ploegen onder de top drie regelmatig punten verliezen, lijkt de titelstrijd te gaan tussen Strandvogels, Dynamo en KSV.

KSV en Strandvogels ontmoetten elkaar nog niet zo lang geleden in Heerhugowaard. Op zondag 3 maart wist KSV het duel met 3-2 in zijn voordeel te beslissen nadat het eerst 1-0 had voor gestaan en 1-2 achter. Strandvogels zal dus met weinig genoegen aan dat duel terugdenken. Maar ja, ook aan geen enkel (recent) duel tegen KSV in Onderdijk zal Strandvogels graag terugdenken. De laatste drie duels in Onderdijk eindigden allemaal in het voordeel van KSV. In 2008-2009 werd het 1-2 en in 2010-2011 en 2011-2012 1-3. Het is zondag in dubbel opzicht de hoogste tijd om weer eens van KSV te winnen in Onderdijk. Alleen dan houdt Strandvogels de titelkansen enigszins in eigen hand.

De kans is overigens groot dat het kampioenschap in de laatste twee competitieronden wordt beslist. In de één na laatste ronde staat Dynamo-Strandvogels op het programma, een week later gaat Dynamo op bezoek bij KSV. Aan spanning voorlopig dus geen gebrek in de top van 4C, aan mooi voetbal en goed weer zondag hopelijk ook niet. We nodigen iedereen van harte uit om de topper in deze klasse live te bekijken op ons mooie sportcomplex.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?