Medemblik Actueel.

Robin Berkhout, tijdens de prijsuitreiking van Skills Heroes.
Algemeen

Andijker Robin Berkhout naar de Worldskills wedstrijden in Rusland

MEDEMBLIK – Robin Berkhout (22)timmert lekker aan de weg. Hij is geselecteerd voor de finale van de WorldSkillswedstrijd in Rusland. De talentvolle timmerman moet zich nog wel houden aan de 350 oefenuren die hem door de organisatie worden opgelegd. “Maar als het aan mij ligt, moet dat geen probleem zijn”, vertelt hij gemotiveerd.

Eind maart werd Berkhout al benoemd als de beste timmerman van Nederland onder jong professionals. Hij deed mee met een speciaal voor het beroepsonderwijs georganiseerde wedstrijd van WorldSkills.

Flink oefenen
Zijn trainer belde hem vandaag op om te zeggen dat hij geselecteerd is voor het wereldkampioenschap wat eind augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Toch heeft de Andijker nog een lange weg te gaan. WorldSkills verplicht hem namelijk aan 350 oefenuren te voldoen. Als hij zich hier niet aan houdt, gaat het feest alsnog niet door. Robin licht toe: “Ik moet op een bepaald level kunnen presteren. Ik had hier wel al rekening mee gehouden.”

Super blij
Zijn huidige trainer gaat het begeleiden en wordt vergezeld door een internationaal experts van de organisatie. “We gaan er een goede training van maken en zorgen dat ik goed genoeg ben voor Rusland.”

Er wordt voor het jonge talent een trainingsschema opgesteld die volgende week wordt besproken. “Het is niet niks maar ik ben er super blij mee.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp