Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – flinke zonnige perioden maar frisjes

MEDEMBLIK – Van een t-shirtje naar een jas in een dag, dat is de dag in het kort uitgelegd. Vandaag hebben wij te maken met flinke zonnige perioden maar door aanvoer van koude lucht uit het poolgebied komt vandaag de middagtemperatuur maar amper in de buurt van de 13 graden. De noordoostelijke wind is matig tot vrij krachtig en dat zorgt ervoor dat het voor het gevoel een stuk kouder aanvoelt. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 5 graden.

Woensdag is er ook nog veel ruimte voor de zon maar de temperatuur gaat dan nog een stuk lager uitkomen, maximaal 10 graden bij een matige noordoostelijke wind, in de nacht naar donderdag daalt het kwik richting het vriespunt en kan het zelfs even tot nachtvorst komen boven open velden en tijdens de zonsopkomst.

Donderdag is er meer bewolking en gaan we de dubbele cijfers met de temperatuur niet meer halen, de meter stopt bij 8 graden en de wind blijft standvastig uit het noordoosten waaien waardoor de aanvoer van koude noordpoollucht doorgaat. ’s Nachts daalt de temperatuur naar 2 graden en is er lokaal kans op nachtvorst.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook