Medemblik Actueel.

Nu nog kantoorpand, straks grotendeels appartementen voor arbeidsmigranten.
Algemeen

Bedrijven WFO-terrein ook tegen komst pension voor 112 arbeidsmigranten

ZWAAGDIJK  – De volgende in de rij van tegenstanders voor de komst van een tijdelijk pension voor 112 arbeidsmigranten op het WFO-terrein in Zwaagdijk-Oost heeft zich aangemeld bij de gemeente. Bond-DesQ laat in een brief aan de gemeente weten niet blij te zijn met de plannen voor de Graanmarkt 3.

Jeroen Dinkla schrijft in een reactie op deze plannen: ,,Als bedrijf op het WFO én bewoner op het WFO, willen wij laten weten dat we hier op tegen zijn. Het bedrijventerrein is ons inziens niet de locatie om mensen te huisvesten die niet bekend zijn met de locatie en alleen hier kunnen overnachten en eten. Vanuit de bedrijven waar ze werken, worden deze mensen dan naar een locatie gebracht waar voor hen geen recreatieve mogelijkheden zijn. Dit kan leiden tot verveling en overlast voor de omliggende bedrijven. Deze mensen maken niet zelf de bewuste keuze op een bedrijventerrein te gaan huisvesten, wat wij wel hebben gedaan. Maar wij hebben dan ook ons bedrijf waar we bij wonen. Wij zien dit plan als belemmering in onze bedrijfsvoering en woongenot. Ook wij zijn bewoner/ondernemer binnen uw gemeente waar rekening mee gehouden moet worden.

Dinkla wijst op Horizon Flowers die de opvang van hun arbeidsmigranten prima voor elkaar heeft, deze werknemers zijn gehuisvest in een kleinschalig complex op eigen terrein en met voldoende toezicht waardoor overlast vrijwel niet voorkomt. Voordeel van dit soort opvang is dat ze allemaal bij hetzelfde bedrijf werken, elkaar kennen en dus niet als wildvreemden opgepakt op 1 locatie bij elkaar zitten.

Ongeloofwaardig

Dinkla schrijft verder: ,,In uw eigen plannen wordt gesproken over maximaal 2 grootschalige opvangen, welke er al zijn of worden gerealiseerd. In strijd met uw eigen beleid zou er dan in ieder geval hiermee al een derde locatie bijkomen. Hoe geloofwaardig is het voor ons bewoners van Zwaagdijk dan dat het hierbij blijft en er niet nog meer locaties bijkomen?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

 

Reageren via facebook