Medemblik Actueel.

Flora en fauna

Bavianen in het Van Blanckendaell Park

REGIO – Eindelijk is het dan zo ver! Na bijna een jaar van voorbereiding heeft het Van Blanckendaell Park akkoord van het ministerie gekregen om een groep mantelbavianen toe te voegen aan de dierenfamilie.

De groep bavianen is afkomstig van Stichting AAP en bestaat uit 15 dieren, waarvan 6 mannetjes en 9 vrouwtjes. De dieren zijn afkomstig uit verschillende landen in Europa en bij Stichting AAP zijn ze vervolgens getraind om in groepsverband met elkaar om te gaan.  Nadat ze in het park zijn aangekomen zullen ze eerst een paar dagen in quarantaine worden gehouden,maar daarna kunnen ze los in het prachtige buitenverblijf!

Het weekend van 4 en 5 mei wordt het seizoen geopend met een speciaal bavianenweekend. Houd de  website www.blanckendaellpark.nl in de gaten voor de laatste informatie. Maar ook nu zijn er al veel jonge dieren te bewonderen in het park, zoals ringstaartmaki’s, een Groene Balemeerkat, een kamelenjong en een Addax antilope.

Nieuwsgierig geworden? U bent iedere dag van harte welkom in het Van Blanckendaell Park!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook