8 C
Medemblik
20 oktober 2020 11:10
Medemblik Actueel.

Foto: Roompot-Nederlandse Loterij

Pim Ligthart nog twee jaar bij Roompot-Nederlandse Loterij

TWISK – Pim Ligthart en vijf van zijn huidige ploeggenoten hebben hun verbintenis met Roompot – Nederlandse Loterij verlengd. Naast de voormalig nationaal kampioen zullen ook Jesper Asselman, Etienne van Empel, Brian van Goethem, Nick van der Lijke en Coen Vermeltfoort volgend jaar weer uitkomen voor het 100% Nederlandse pro-continentale profteam. Met in totaal achttien renners uit eigen land is de selectie voor 2018 daarmee compleet.

“Dit zijn allemaal jongens waarvan wij als ploegleiding denken dat ze nog steeds stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling. Pim en Coen zijn waardevolle krachten die ervaring brengen en wedstrijden kunnen winnen. En ook de andere vier  hebben specifieke kwaliteiten die passen bij ons team. Bovendien ontwikkelen zij zich nog steeds”, zegt Michael Zijlaard over de zes contractverlengingen. Van acht andere renners lopen de verbintenissen nog door.

Eerder versterkte Roompot – Nederlandse Loterij zich voor het nieuwe seizoen met Wouter Wippert, Jan-Willem van Schip, Hartthijs de Vries en de winnaar van de Topcompetitie; Robbert de Greef. Naast Martijn Tusveld, die de overstap maakt naar de U.C.I. World Tour (Team Sunweb), zullen Berden de Vries, André Looij en Raymond Kreder de ploeg verlaten. Sprinter Kreder gaat een avontuur aan bij een continentale formatie buiten Europa. De 22-jarige Looij zoekt nog naar een team voor volgend seizoen. 

Reageren via facebook