Menu – Groentestoof met knolselderijpuree
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 100 g pecannoten
- 2 winterwortelen
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 blaadje laurier
- 1 el gedroogde tijm
- 250 g kastanjechampignons
- 1 prei
- 1 grote knolselderij
- 1 groot blikje tomatenpuree (circa 150 g)
- 200 ml rode wijn
- ¾ l groentebouillon
- 250 g doperwten (vers of uit de diepvries)
- paar takjes verse peterselie
Instructions
- Rooster de pecannoten kort in een koekenpan, en laat afkoelen op een koud bord.
- Schrap de wortelen en snijd in halve maantjes van 1 cm.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de wortel ca. 5 minuten.
- Pel ondertussen de sjalotten en snijd in kwarten, en pel en snipper de knoflook.
- Voeg vervolgens de sjalotten, knoflook, laurier en tijm toe en bak het geheel ca. 2-3 minuten op laag vuur.
- Was ondertussen de kastanjechampignons en snijd in kwarten.
- Was de prei en snijd in ringetjes. Voeg de prei en kastanjechampignons toe en laat het geheel op laag vuur garen.
- Schep af en toe om.
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de knolselderij toe.
- Bak de knolselderij gaar in 10-15 minuten. Hoe zachter hoe beter het pureren gaat.
- Voeg ondertussen de tomatenpuree toe aan het wortel-mengsel en laat één minuut mee bakken.
- Blus af met de rode wijn en laat een paar minuten inkoken.
- Voeg de bouillon en de doperwten toe aan de stoof en laat het geheel nog een kwartier zachtjes pruttelen.
- Doe de knolselderij in een kom en pureer met de de staafmixer tot een puree.
- Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Serveer de puree met de groentestoof, de geroosterde pecannoten en wat verse peterselie.
Notes
[b]Tip: Maak in plaats van knolselderijpuree een zoete aardappelpuree. Voeg ook eens andere groenten toe aan je stoof, zoals koolraap of pastinaak.[/b]
Reageer