Medemblik Actueel.

Harry Nederpelt opent de G-Soos in Andijk. (Foto: HBP Media)
Algemeen

G-Soos Andijk moet mogelijk stoppen

ANDIJK – De G-Soos in Andijk is een groot succes, elke vrijdagavond is jongerencentrum The Future open voor jongeren met een lichamelijke of andere beperking als autisme, ADHD en PDD-NOS. De G-Soos wordt gerund door vrijwilligers en voorziet al drie jaar in een behoefte wat te zien is aan het aantal jongeren dat elke vrijdagavond de soos komt bezoeken, en dit zijn niet enkel jongeren uit Andijk, ook van buiten Andijk komen er jongeren naar deze avond.

Bestuur The Future stopt

Maar de toekomst van de G-Soos staat op het spel, het bestuur van The Future heeft aangegeven te willen stoppen en als er voor 1 juni a.s. geen nieuw bestuur is dan gaat de deur, ook voor de G-Soos op slot.

Els van de Bosch(CDA) springt nu in de bres voor The Future en de G-Soos omdat de ouders, vrijwilligers en bezoekers van de G-Soos zich ernstig zorgen maken over hun toekomst. De G-Soos krijgt jaarlijks 3000 euro subsidie van de gemeente Medemblik en dat is tekort om alleen door te gaan, de huur en de vaste lasten kunnen zij daar niet eens van betalen. The Future krijgt een subsidie van ruim 15.000 euro.

Els van den Bosch wil nu dat de gemeente Medemblik de huidige jongerenwerker actief gaat inzetten om het huidige bestuur van The Future te ondersteunen in hun inspanning om opvolgers te vinden en zo beiden voor de toekomst te behouden. Maar ook wil vd. Bosch dat het college zich gaat inspannen, mocht het The Future niet lukken een nieuw bestuur te vinden, de G-Soos te behouden in samenspraak met het bestuur van de G-Soos.

Els van den Bosch besluit door te stellen dat de G-Soos een uniek pareltje is binnen de gemeentegrenzen van Medemblik.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook