Medemblik Actueel.

Nu nog kantoorpand, straks grotendeels appartementen voor arbeidsmigranten.

Ook Dorpsraad Zwaagdijk-Oost tegen komst 112 arbeidsmigranten WFO-terrein

ZWAAGDIJK-OOST – De conceptplannen om woon- en leefruimte te creëeren in het kantoorpand aan de Graanmarkt 3 op het WFO-terrein in Zwaagdijk-Oost krijgt roept meer en meer weerstand op. Het bedrijf achter deze plannen heeft eind 2018 de conceptplannen ingediend bij de gemeente Medemblik die hier dan mee aan de slag moet gaan waarna de gemeenteraad besluit of hier toestemming voor gaat worden gegeven.

Pedro van der Kolk van de Dorpsraad Zwaagdijk-Oost zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel dat in Zwaagdijk-Oost reeds een pensioen met 64 bedden is gerealiseerd en samen met het plan om aan de Centrale Markt 7 op het WFO-terrein nog eens meer dan 50 slaapplaatsen gaat worden gerealiseerd voldoet Zwaagdijk-Oost aan de taakstelling van twee huisvestingplaatsen van meer dan 50 slaapplaatsen.

Rechter verbied wonen op industrieterrein

In 2018 heeft een rechter bij een bedrijfspand in Hoogkarspel bevestigd dat andere ondernemers langs de Zuiderwijzend er altijd van mogen uitgaan dat nieuwe ontwikkelingen als ‘wonen ‘ worden tegengehouden, deze uitspraak zal dan ook vrijwel zeker gaan gelden voor het project Centrale Markt 7 en het conceptplan Graanmarkt 3. Ook zal het toestaan van woon/slaapruimte voor arbeidsmigranten op industrieterreinen voor een precedent werking gaan zorgen en dan niet alleen voor het WFO-terrein maar voor alle industrieterreinen in de gemeente Medemblik. Andere ondernemers zullen dan zeker met gelijksoortige conceptplannen komen.

Tijdens de commissie vergadering van aankomende donderdagavond zal de dorpsraad haar woordje gaan doen en uitleggen waarom zij tegen dit conceptplan is.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook