Repaircafé Medemblik.. doen of niet doen… (peiling)

Medemblik – Je ziet ze als paddestoelen uit de grondschieten in Nederland, ‘repaircafés’.  Je broodrooster stuk? Een broek waar de rits van stuk is? of een stekker die aan een snoer moet worden gemaakt, noem het maar op. Een repaircafé is een mogelijke oplossing om jou uit de problemen te helpen.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Om te peilen hoe de inwoners van de gemeente Medemblik hierover denken openen wij een peiling waar op 2 opties kan worden gestemd. Doen of niet doen..  De uitslag zullen wij gaan voorleggen aan diverse mensen binnen de gemeente Medemblik waarvan wij weten dat zij geïnteresseerd in een repaircafé.

[dyamar_poll id=”3″]

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.