Medemblik Actueel.

Een bovengrondse of toch een ondergrondse parkeergarage......
Algemeen Medemblik

Wethouder Hans Tigges gaat 2 opties parkeerprobleem Medemblik uitwerken


MEDEMBLIK – Nieuwe ontwikkelingen voor de oplossing van het parkeerprobleem in de binnenstad van Medemblik. Op initiatief van VVD, GB, PvdA en PWF kreeg het college van burgemeester en wethouders in oktober de opdracht scenario’s uit te werken voor een parkeervoorziening van ca. 200 auto’s.

De wethouder stelt de gemeenteraad nu voor om twee ideeën nader uit te werken. De eerste optie is een garage van één laag onder de Dam, het voormalige gemeentehuis en een gedeelte van het bestaande parkeerterrein aan de Oude Haven. Dat levert ca. 120 tot 160 parkeerplekken op en kost naar schatting tussen 5,5 en 7,5 miljoen euro. De tweede optie is een bovengrondse garage bij het busstation, goed voor ca. 120 plekken en naar schatting 3,1 miljoen euro. Op 1 februari neemt de gemeenteraad een besluit of zij de wethouder steunen deze twee scenario’s verder uit te werken. Een definitieve keuze zal dan op een later moment in het jaar genomen worden.

In een eerste reactie heeft de VVD laten weten kritisch te blijven omdat de wethouder evengoed in de tussentijd wil doorgaan met de ontwikkeling van de bouwplannen voor het voormalige stadhuis.

VVD-raadslid Mark Raat: “Nu is het voorstel om twee opties beter uit te werken maar dan wordt er nog steeds geen keuze gemaakt. Terwijl de gemeenteraad duidelijk zei dat er éérst duidelijkheid moest komen voor de oplossing van het parkeerprobleem en dán pas praten over de plannen voor het stadhuis.”

De VVD is ook kritisch over andere wilde ideeën in het parkeerrapport, zoals een herinrichting van de Nieuwstraat, waarbij parkeerplaatsen worden geschrapt. Raat: “Gelukkig stelt de wethouder dat nu niet concreet voor, maar de VVD wil die absurde optie alvast uitsluiten voor de toekomst. Ook zijn wij tegen betaald parkeren.” Op dinsdag 9 januari komt er een informatieavond voor bewoners en op maandagavond 15 januari vergadert de raadscommissie over de plannen in Hotel Medemblik. Daar krijgen inwoners gelegenheid om in te spreken en hun visie kenbaar maken aan de raadsleden.

Reageren via facebook