Draka Polymer bewust kapot gemaakt door buurman Renolit Nederland

ENKHUIZEN – Dat is de mening van veel werknemers van Draka Polymer in Enkhuizen nu, ondanks dat er een reddingsplan is, Renolit Nederland bij haar eis blijft dat Draka Polymer per 1 mei verdwenen is van het terrein dat eigendom is van Renolit.

Renolit directeur Detlef Wolf ontkent in alle toonaarden de kwade bedoelingen van zijn bedrijf en blijft bij de eis dat 30 april de laatste dag is dat Draka Polymer nog werkzaam mag zijn op het terrein dat eigendom is van Renolit. Bewindvoerder De Groot van Draka Polymer zegt dat aankomende maandag het personeel bepaalde aspecten van het akkoord met een geldschieter krijgen te horen, Draka heeft een schuld van 5 miljoen euro en de investeerder wil deze betalen zodat het bedrijf schuldenvrij is, en het bedrijf in zijn huidige vorm kan blijven bestaan. Ondertussen zijn al diverse werknemers van Draka overgelopen naar Renolit, bang voor hun baan, inkomsten en de toekomst van Draka.

Julie Schouten van de vakbond FNV is woedend op Renolit en de directeur van het bedrijf, ,, het enige dat Renolit wil is dat Draka failliet gaat zodat het ze het voor een koopje kunnen overnemen.”  Personee van Draka Polymer spreken over een criminele manier van handelen van Renolit, ,,ze maken ons bedrijf moedwillig kapot,” volgens deze groep werknemers.

Bewindvoerder De Groot heeft al eerder laten weten dat als Renolit haar eis van 1 mei een leeg pand opleveren niet intrekt de gang naar de rechter de enige mogelijkheid is, zeker nu het bedrijf uit het dal klimt en de toekomst weer met vertrouwen tegemoet ziet.

Bij Draka Polymer werken veel mensen uit Enkhuizen maar ook uit de omgeving van Enkhuizen.

[signoff]

Reageren via facebook