23.1 C
Medemblik
14 augustus 2020 07:02
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Jubileumsymposium PISA ontroert en informeert!

HOORN – Op 22 maart jl. vond het jubileumsymposium van PISA in Hoorn plaats. Een overvolle Oosterkerk, inspirerende sprekers en mooie muziek waren de ingrediënten voor een prachtige middag!

Een enthousiaste én ontroerde Gallyon van Vessum (SBS-presentatrice en PISA ambassadeur) was de gastvrouw van deze middag. Haar eerste taak was de aankondiging van Wethouder Marjon van der Ven van Hoorn en Burgemeester van Drechterland Michiel Pijl die gezamenlijk de aftrap van de middag verzorgden. Met deze zware bestuurlijke delegatie wil de lokale politiek laten zien hoe veel belang ze hecht aan de aanwezigheid van PISA in West-Friesland.

Gallyon van Vessum (SBS-presentatrice en PISA ambassadeur) (Foto aangeleverd)

Arts, onderzoeker en grondlegger van het concept Positieve gezondheid, Machteld Huber, was de keynote speaker en zij kweet zich met verve van haar taak. Op enthousiasmerende wijze vertelde zij over Positieve Gezondheid, het ontstaan, de achtergronden én over het feit dat er nu –na al die jaren- eindelijk veel aandacht voor is. Marion Huber: “33 jaar geleden wilde ik de gezondheidszorg veranderen en nu ineens is het aan het beginnen”. Aan het einde van haar voordracht hield deze bevlogen spreker bovendien een pleidooi voor het feit dat ‘inloophuizen gewoon gefinancierd moeten worden’.

De vrouw die al vanaf het begin coördinator is van PISA, Wiek Luza, ging vervolgens met een geboeid publiek door 10 jaar inloophuis heen en Annemieke Kuin, humanistisch geestelijk verzorger van het Dijklander Ziekenhuis vertelde over de samenwerking tussen formele en informele zorg. Michèl Snoek, ervaringsdeskundige en begeleider van ‘Spelen voor je Leven’ speelde een imposante eenakter uit ‘De reis van je Leven’ en Suus Wolters, ooit bij PISA binnengekomen als bezoeker, vertelde over hoe zij het inloophuis in- en weer uitliep. Fotografe Heidy Brakenhoff heeft een groot aantal mensen met kanker geportretteerd. Heidy vertelde over het project ‘Geef kanker een gezicht’ waarbij haar prachtige foto’s, die bijeen zijn gebracht in een boek, werden getoond.

Tussen alle boeiende, informatie én rakende verhalen, trad singer/songwriter Sylvia Aimee diverse keren op. Tijdens het tweede muzikale intermezzo vertolkte zij het –speciaal voor PISA geschreven- lied ‘Loop maar binnen’ waarvoor zij een daverend applaus ontving.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?