Medemblik Actueel.

Foto: Politie Basisteam Hoorn
Politie

11 aanhoudingen bij alcoholcontroles

REGIO – De afgelopen twee nachten heeft het Politie Basisteam Hoorn 11 personen aangehouden voor het rijden onder invloed in het verkeer. Dat het niet helemaal zonder slag of stoot verliep blijkt wel uit het relaas van 1 van de agenten die verteld over een achtervolging nadat 1 verdachte er snel vandoor ging.

Hieronder leest u het verslag van deze agent.

Afgelopen twee nachten hebben we in totaal 11 personen aangehouden voor het rijden onder invloed in het verkeer. Dit ging niet geheel zonder slag of stoot. 1 van de aangehouden personen probeerde weg te komen van ons vanuit de binnenstad en werd achtervolgd door meerdere politievoertuigen over de Provincialeweg te Hoorn.

Tussen de kruising van het Keern en de turborotonde stonden andere agenten met een aanhouding op de provinciale weg. De verdachte die achtervolgd werd wurmde zijn voertuig tussen deze agenten en hun voertuigen door, een snel reagerende agent probeerde zijn politie voertuig nog voor de verdachte te zetten maar de verdachte was net te snel. Gelukkig konden we de verdachte al snel aanhouden op de Blauwe Berg te Hoorn.

🚗🚓🚓🚓🚓🚓🚓🚓

Er zijn meerdere rijbewijzen ingevorderd, dagvaardingen uitgereikt en hoge bekeuringen uitgedeeld.

-Verder zijn we actief geweest in de Kersenboogerd in burger, opvallend met de bikes een motor en meerdere voertuigen. In de beide nachten hebben we maar 1 melding ontvangen van overlast door jeugd aldaar.

Wel veel informatie opgedaan in de wijk. Interessante voertuigen en personen kunnen controleren.

-Het uitgaansleven was drukbezocht en over het algemeen goed verlopen. Een paar kleine opstootjes/vechtpartijen waar we weinig mee konden/moesten.

1 persoon die uit een kroeg op de Roode Steen gezet was viel hard met zijn hoofd op straat. Dat wij aankwamen zagen wij hem liggen en was zijn lichaam hevig aan schokken en plaste hij in zijn broek. We verzochten direct om een ambulance, maakten samen met de portiers zijn luchtweg vrij en probeerden de persoon in een stabiele zijlegging te leggen. Echter kwam de persoon kort daarop bij en probeerde hij ons neer te slaan. We brachten hem onder controle en vertelden dat de ambulance onderweg was. Hij moest er niets van weten en bleef zich verzetten tegen ons. Hij was zwaar onder invloed van alcohol en misschien wel meer..

Het ambulance personeel deelde ons mede dat hij mee moest naar het ziekenhuis. Al vechtend hebben wij hem de ambulance in moeten trekken en daar hem moeten fixeren op de brancard. Hij bleef in verzet waardoor wij voor de veiligheid van het albulance personeel mee moesten rijden achterin met de agressieve patiënt en in het ziekenhuis werd hij naar 3 spuiten eindelijk rustig.

Andere agenten brachten het dienstvoertuig van de collega’s in het ziekenhuis naar het ziekenhuis toe zodat ze ook weer inzetbaar waren nadat ze daar klaar waren.

Dit was even een greep uit ons werk van de afgelopen twee nachten. Aankomende nacht zijn we met deze ploeg toe aan de laatste nacht van de drie. We gaan nu snel slapen 😴

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook