Weerbericht Medemblik – overwegend zonnig maar ook stapelwolken

MEDEMBLIK – Vandaag doet de zondag haar naam eer aan, ZONdag. De zon zal vandaag veelvuldig schijnen maar er trekt soms ook wat bewolking langs de zon. De middagtemperatuur loopt op naar 10 á 11 graden bij een zwakke westelijke wind en daalt naar 5 graden in de nacht naar maandag.

Maandag is er veel meer wind en kunnen er zelfs windvlagen tot 70km/u voorkomen. De middagtemperatuur loopt op naar 10 graden en daalt naar 5 graden in de nacht naar dinsdag.

Dinsdag ontstaan er stapelwolken. Tussendoor schijnt de zon. Mogelijk ontstaan zoveel stapelwolken dat de zon voor langere tijd achter de wolken kan verdwijnen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind en daarmee is het een stuk kalmer weer dan op maandag.

De dagen daarna houdt het rustige weer aan. Er trekken veel wolkenvelden over het land en in de nacht en ochtend kan het lokaal mistig zijn. Het blijft waarschijnlijk droog. De temperatuur loopt geleidelijk op naar maxima van 10-14 graden. Vrijdag en in het weekend draait de wind naar het zuiden. Het wordt zonniger en zachter. Regionaal kan het ruim 15 graden worden en is het voor het gevoel lenteachtig.

[signoff]

 

Reageren via facebook