16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 09:43
Medemblik Actueel.

Hieronymusschool Wognum krijgt voetgangersverbinding.

WOGNUM – Het college wil een nieuwe voetgangersverbinding gaan realiseren tussen de Gieser Wildemanlaan en de Hieronymusschool. Het plan is om daar ene brug en een voetpad te gaan plaatsen die er voor moet zorgen dat er een veilige en korte wandelroute komt voor ouders en leerlingen van de school.

Veilig Verkeer Bloesemgaerde

De werkgroep Veilig Verkeer Bloesemgaerde heeft een flinke vinger in de pap gehad bij het realiseren van deze plannen, maar ook de directie en de medezeggenschap van de Hieronymusschool heeft meegepraat en meegedacht aan het tot standkomen van deze plannen.

Gemeenteraad

Het college wil het voorstel zo snel mogelijk naar de gemeenteraad sturen en als deze akkoord gaat dan kan nog deze zomer de nieuwe route met brug en voetpad worden gerealiseerd in Wognum.  In 2015 werd eerder een soort gelijk voorstel van tafel geveegd door de gemeenteraad. Dagelijks maken ± 600 kinderen gebruik van deze rotonde en samen met het verkeer komen daar dagelijks gevaarlijke situaties voor.

Pieter Koning (PWF) boos.

Pieter Koning (PWF) vertelde in 2015 nog tegen Medemblik Actueel: ,,Verbijsterd, dat waren mijn begin woorden aan het begin van de tweede termijn. Dat was ik ook echt. Ik snap niet waarom de coalitiepartijen niet kiezen voor de veiligheid van 600 kinderen.”

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?